A rendezvény programja

Meghívott előadók

Lehmann Kristóf

Lehmann Kristóf a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa és a Magyar Nemzeti Bank Főosztályvezetője. PhD fokozatát 2014-ben szerezte a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Multidiszciplináris Doktori iskolájában. Doktori tanulmányai alatt 2010-2011 között a japán Waseda Egyetemen folytatott tanulmányokat. 2011 óta dolgozik a jegybankban, a Monetáris stratégiai főosztályon, mint közgazdász, 2014 óta pedig mint Főosztályvezető. Feladatai közé tartozik többek között a jegybank monetáris politikai döntések és hivatalos kommunikáció előkészítése, illetve az MNB képviselete az EKB Nemzetközi Kapcsolatok Bizottságában (IRC). 2016-ban a Magyar Nemzeti Bankért díj kitüntetettje.
Jon Campbell, PhD

Associate Professor of Pharmacy and Public Health
Director, Pharmaceutical Outcomes Research PhD Graduate Track
University of Colorado

Jon’s research and teaching is in the field of pharmaceutical outcomes research and in particular cost-effectiveness research application, methods and measurement. Jon has multiple lines of funded research in discovering the value of pharmaceuticals and other medical interventions including in collaboration with the Institute for Clinical and Economic Review. Professor Campbell is on a 6-month sabbatical working with colleagues at Syreon Research Institute in Budapest Hungary.

Dr. Szolyák Tamás

főigazgató-helyettes
Gyógyszer-engedélyezési és Módszertani Főigazgatóság
Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet

Több, mint 20 éves gyógyszeripari tapasztalattal rendelkező szakember. Egészségügyi szolgáltatások rendszerének fejlesztésével foglalkozott, jelenleg a gyógyszerek törzskönyvezési folyamataival, betegbiztonsággal kapcsolatos tevékenységek irányításáért felelős.

Dr. Merkely Béla az MTA doktora

Semmelweis Egyetem Klinikai Központ elnöke, klinikai rektorhelyettes
tanszékvezető, egyetemi tanár - Kardiológiai Központ-Kardiológiai Tanszék,
igazgató, egyetemi tanár - Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika

A Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese, a Klinikai Központ elnöke, a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinika igazgatója, az Európai Kardiológiai Társaság alelnöke, a European Association of Percutaneous Cardiovascular Interventions (EAPCI) EuroPCR Relations Committe tagja, az Magyar Kardiológusok Társasága Tudományos Bizottságának elnöke, az Intervenciós Kardiológiai Munkacsoportjának vezetőségi tagja, a Magyar Kardiológus Társaság és az Társaság Aritmia és Pacemaker Munkacsoportjának örökös tiszteletbeli elnöke. 2016-tól a Kína – Közép-Kelet Európai Kórházak közötti Együttműködési Szövetség elnöke.

Szakmai, oktatói és tudományos tevékenységéért több kitüntetésben, díjban és elismerésben részesült, többek között: Akadémiai Nívódíj, Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje, a Magyar Érdemrend Középkeresztje, a Voronezh N. N. Burdenko State Medical University és a Peope’s Friendship University of Russia díszdoktora, a Northern Jiangshu People’s Hospital tiszteletbeli elnöke és professzora, a Peking Union Medical College Hospital tiszteletbeli professzora.

2013-ban Budapest Főváros Önkormányzata díszpolgári címet adományozott neki a kardiológia területén végzett kiváló tudományos, oktatói munkájáért, valamint példaértékű humanitárius tevékenységéért. 2015-ben az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagjává választották.

dr. Grózli Csaba

orvos, marketing szakközgazdász, egészségügyi szakmenedzser

1990-ben diplomázott a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. 25 év gyógyszeripari sales, marketing és vezetői tapasztalattal rendelkezik az infektológia, transzplantációs immunológia és a cisztás fibrózis területén. 20 év gyógyszeripari tapasztalat a szervátültetés területén. Betegszervezetekkel való orvos szakmai kapcsolatok, beteg edukációs programok elindítója. 2018. óta a Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai és orvos igazgatója